Two Sides Nederland = Papierenkarton.nl

papier0000-v2-1kl-50x200mmIn 2011 voerde bureau IPSOS een Europees onderzoek uit naar de consumentenperceptie over papier. Consumenten bleken een negatief beeld te hebben over de duurzaamheid van printmedia. Diezelfde consumenten gaven ook aan dat zij de voorkeur geven aan lezen van papier en dat zij karton zien als de meest milieuvriendelijke verpakkingsvorm. Het IPSOS onderzoek toonde voorts aan dat consumenten zich zorgen maken over de milieu-impact van papier. Dat heeft weer te maken met een gebrek aan kennis. Zo denkt het gros van de consument dat de recyclingpercentages in Europa liggen tussen de 20 – 40%. Dat is 87% in Nederland! En de 76% van de consumenten die van mening is dat er een verband bestaat tussen papier en de terugloop van tropische bossen, weet niet dat het Europese bos juist fors groeit en dat met tropische houtvezels geen papier kan worden gemaakt. Papier is een duurzame en prettige manier om van nieuws en andere inhoud te genieten. Om dat te promoten werd de Europese campagne No wonder you love paper ontwikkeld door Two Sides.

In Nederland wordt deze campagne onder de naam Natuurlijk Papier en Karton uitgevoerd door Papierenkarton.nl. De campagne bestaat uit een aantal onderdelen: de brochure Mythen en Feiten, een reeks advertenties die kan worden gedownload en geplaatst (om zo de boodschap van duurzaam papier en karton breed te verspreiden), een animatiefilm waarnaar kan worden verwezen en een anti-greenwashing campagne.

De anti-greenwashing campagne heeft tot doel om greenwashing ten koste van papier aan te pakken. In 2015 werden diverse banken aangeschreven en bezocht door Papierenkarton.nl en pasten de banken hun communicatie over papier en duurzaamheid aan. Komt u gevallen tegen van greenwashing? Meld ze via info@papierenkarton.nl bij Papierenkarton.nl.

In 2016 verschijnt een nieuwe Mythen en Feiten brochure specifiek voor golfkarton en zullen eveneens nieuwe advertenties worden gemaakt. Lees meer op www.papierenkarton.nl.


 

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK