Restwarmte Parenco gaat naar fietspad

ParencoRestwarmte van de papierfabriek Parenco zal worden gebruikt om een fietspad door het natuurgebied tussen Wageningen en Arnhem te verwarmen. Dat klinkt misschien vreemd, maar dit is goed voor het milieu. Via deze gebruikte techniek vloeit restwarmte via het fietspad op een ‘natuurlijke’ manier af in het oppervlaktewater. Voordeel is ook, dat gladheid op het fietspad wordt voorkomen en men in de winter niet hoeft te strooien met zout (dat niet goed is voor het milieu). Gedeputeerde Staten van de Provincie Gelderland heeft ingestemd met een projectvoorstel hiervoor.

Bron: Groeneruimte

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK