Stazak innovatie vanuit klantvraag

Xeikon kondigt een digitale drukoplossing voor stazakken aan. Deze nieuwste innovatie is ontwikkeld voor de markten voor consumptiegoederen, vooral de voedings-, dranken-, chemische en farmaceutische sectoren. Het proces voor het digitaal bedrukken van stazakken speelt in op huidige trends, zoals aanzienlijke aantallen SKU’s, kortere doorlooptijden en de groeiende populariteit van stazakken in winkels.

xeikon blokboekVanwege hun vermogen om rechtop te blijven staan, hun lichte gewicht en hun duurzaamheid weten flexibele stazakken merkeigenaars te bekoren die hun producten willen laten opvallen in de winkelrekken. Om een oplossing met een snelle doorlooptijd te bieden, heeft Xeikon een belangrijk deel van het end-to-end productieproces nu vereenvoudigd.

Klantgestuurde innovatie

Filip Weymans, VP Marketing van Xeikon, zegt: “Deze innovatie is een goed voorbeeld van wat wij klantgestuurde innovatie noemen, zeg maar “customer driven innovation”. Met een oplossing die focust op deze toepassing, ondersteunen we de behoeften van onze klanten en spelen we ook in op de huidige trends op het vlak van consumentenvoorkeuren. Deze ontwikkeling tilt ons portfolio voor digitale productie naar een hoger niveau. Met onze technologische expertise zijn we bij Xeikon ideaal gepositioneerd om innovatieve digitale processen mogelijk te maken.”

Meer flexibiliteit in complexe productie

Stazakken kunnen door het flexibele karakter van hun meerdere lagen vrij complex zijn om te produceren. Een stazak is in essentie een gelamineerde zak, die gemaakt is van meerdere lagen materiaal. Die vereisen een aantal verschillende stappen in de productie. Xeikon helpt het end-to-end proces te vereenvoudigen met een oplossing die een snelle doorlooptijd biedt. Door eerst de tekst en graphics digitaal te drukken op een thermisch laminaat, wordt de buitenlaag van de stazak geprepareerd en klaargemaakt voor de volgende stappen. Vervolgens worden verschillende lagen opgebouwd door middel van laminering met een reeks barrières of sperlagen ter bescherming. De laatste stap in het productieproces is het in elkaar zetten van de zak. Xeikon’s digitale drukoplossing biedt de laagst mogelijke complexiteit en ondersteunt de breedst mogelijke keuze qua opbouw van de laminering.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK