CMBO Innovatie Award voor Konica Minolta

konikaDe Grafische Vakbeurs had de primeur, voor het eerst reikte CMBO de Innovatie Award uit. De winnaar werd Konica Minolta die via een mens-erger-je-niet spel klanten de waarde van een speciaal uv spotvernis procedé uitlegde.

De Jury van de CMBO Innovatie Award, bestaande uit Alex Kunst, Herman Hartman en Marco den Engelsman, ging op de beurs op zoek naar opvallende noviteiten die in aanmerking konden komen voor de award. Het werden een tiental innovaties van heel verschillende aard waarbij de één lette op product-innovatie en de ander op promotionele innovatie. De jury zag in het spel van Konica Minolta beide kenmerken verzameld. Het product inkjet spotvernis met uv-droging is zeker innovatief te noemen voor productieprinters. Met deze vernis wordt als het ware een 3D laag aangebracht op het printwerk dat bijzondere effecten kon opleveren. Een mens-erger-je-niet bordspel om de voordelen hiervan spelenderwijs aan klanten uit te leggen zag de jury als een innovatieve verkoopmethode. Zeker omdat in het bordspel visueel alle mogelijkheden met spotvernis te zien zijn.

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK