Konica Minolta toont innovatie op Vakbeurs

De bezoekers aan de vakbeursstand van Konica Minolta kregen als aandenken een spelletje mee, een intrigerende mix van Memory en Triviant.

Productmanager Erik Klute legt het uit: “We personaliseren en printen het met folie en snijden schoon. We laten eigenlijk in dit spel alles zien waar we met onze nieuwe technieken toe in staat zijn, zodat mensen de toepassing van onze technieken ook thuis in spelvorm kunnen ervaren.

 

Labels

De focus van Konica Minolta op de Grafische Vakbeurs ligt op het toevoegen van waarden. Peter Veldhuysen is salesmanager Production Printing. “We laten hier printtechnieken zien waar onze klanten iets bijzonders mee kunnen. Bijvoorbeeld een labelpers waar op een hele eenvoudige manier labels te printen zijn. En dat in natuurlijke levendige kleuren en met metaaleffecten. We denken hierbij aan klanten die kleine runs willen draaien. Maar ook productiebedrijven die in huis eigen labels on-demand willen produceren hebben hier interesse in. Vroeger had je hier gespecialiseerde kennis voor nodig en nu kan iedereen het.

Metaaleffect

Het printen van metaaleffecten is een belangrijke noviteit op de Konica Minolta stand. Het vindt zijn toepassingen in het printen van boekomslagen en verpakkingen. Met name in de productie van prototypes voor langere verpakkingsruns. Ook printen van chique huisstijlen is een veel gebruikte toepassing.

AR
Augmented Reality (AR) is een nieuw gebied voor Konica Minolta. Met de introductie van een eigen app, die beelden ontdekt en vervolgens een animatie kan laten zien, neemt ook dit bedrijf plaats in deze arena. Konica Minolta deed een substantiële investering in een Oostenrijks bedrijf om dit mogelijk te maken. Op de beurs konden bezoekers dit ervaren bij een wand met prints die tot leven kwamen als de app ervoor gehouden werd. Veldhuysen: “we praten nu met fabrikanten van cosmetica die AR willen gebruiken om de echtheid van hun producten te garanderen. Dat is een heel nieuw toepassingsgebied. Voor de cosmetica is vervalsing een groot probleem. De app controleert de echtheid.”

Drukke stand
Konica Minolta laat meer dan ooit producten zien voor specialistische toepassingen en scoort daar goed mee. De belangstelling op de stand was groot. Ook de slimme workflow oplossingen mogen nog steeds in grote belangstelling verheugen.

Klute: “Deze vakbeurs is echt heel goed voor ons, we hebben echt de hele dag aanloop van openings- tot sluitingstijd.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK