Konica Minolta toont exclusief drie nieuwe oplossingen tijdens Grafische Vakbeurs

Konica Minolta Business Solutions Nederland is ook dit jaar aanwezig op de Grafische Vakbeurs, en stelt trots zijn drie Nederlandse beursprimeurs voor:

Unieke metallic-effecten
Iedere drukker wil meerwaarde genereren met zijn producten. De MGI METEOR Unlimited Colors is dé oplossing en combineert als enige afdruksysteem op de markt CMYK-print met een hoogwaardige inline folie-oplossing. Zo kan een CMYK-afdruk met decoratieve metallic-effecten gecombineerd worden in alle mogelijke kleurcombinaties.

 

Snel kleine volumes etiketten drukken
De bizhub PRESS C71cf maakt het voor een etikettendrukker mogelijk de overstap te maken van conventionele naar digitale afdrukken. Deze efficiënte labelprinter stelt hen in staat gepersonaliseerde etiketten te drukken in kleine volumes met kortere doorloop- en levertijden. Tijdens de beurs zal Konica Minolta onder andere stickers voor de CliniClowns produceren.

 

 

Drieluiken dubbelzijdig printen met Accurio
Onder de nieuwe merknaam Accurio stelt Konica Minolta de digitale AccurioPrint- en AccurioPress-kleurenprinters voor. Deze generatie productiesystemen kan onder meer drieluiken printen, dubbelzijdig printen op 350 grams-papier en heeft een vacuüm-feed papiertoevoer. Dankzij de snelle scanner en de koppelingen naar externe scanserveroplossingen, biedt deze generatie ook vele mogelijkheden voor interne repro-ruimten.

 

Vanzelfsprekend is een goede workflow van essentieel belang om alle communicatie-uitingen gestroomlijnd te laten verlopen. Zo wordt met de AccurioPro Flux een web-to-print oplossing, en met de Color Care- productieserver een kleurmanagement-oplossing getoond.

Corporate social responsibility tijdens beurs

Met ‘enabling carbon neutrality’ van Konica Minolta, kopen klanten een CO2-neutraal geproduceerd systeem en kunnen zij optioneel de uitstoot compenseren die wordt veroorzaakt door het gebruik van hun Konica  Minolta-systeem. Deze uitstoot wordt gecompenseerd via gecertificeerde CO2-compensatieprojecten, zonder dat de klant daar zelf iets voor hoeft te doen. Tijdens de Grafische Vakbeurs wordt er door Konica Minolta ook volledig CO2-neutraal geprint.

“We zijn erg blij onze aanwezigheid op de Grafische Vakbeurs aan te kondigen”, aldus Erik Klute, Product Manager Production Printing bij Konica Minolta Business Solutions Nederland. “Dit is voor ons opnieuw een kans om onze banden met de markt van professioneel en industrieel drukwerk verder te verstevigen, zoals we dat eerder deden tijdens drupa 2016 en recent tijdens de Hunkeler Innovationdays in Luzern.”

De Grafische Vakbeurs vindt plaats van 14 t/m 16 maart. Konica Minolta is te vinden in stand D.111

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK