Serie: Overview huidige online printmarkt

In Printmedianieuws vanaf vandaag een serie met highlights over de lezingen op het Online Print Symposium in München vorige week. De presentaties van CEO’s van diverse grote online printbedrijven, geven een goede overview van de huidige stand van zaken in de online printmarkt.

In deel 1 de visies van Bernd Zipper (organisator en CEO van zipcon consulting GmbH), Robert Keane en Kees Arends (Cimpress) en Michael Fries (Onlineprinters).

Een tipje van de sluier:

online print symposiumOnline print heeft waarde, mits je het goed doet!

Online print is in essentie één van de meest succesvolle businessmodellen in de printindustrie, vindt branche-expert Bernd Zipper. Bedrijven moeten echter goed nadenken over hun strategie en meebewegen met de consument en met trends. Er valt genoeg te verdienen: in de totale printmarkt ging in 2016 maar liefst
2,7 miljard dollar om. Indrukwekkende cijfers, zeker als je dit afzet tegen de farmaceutische industrie: de printindustrie is wereldwijd maar liefst twee keer zo groot! Toch hebben veel online printaanbieders het moeilijk, er is veel concurrentie.

Lees verder op Printmedianieuws (via abonnement).

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK