Start Online Print Symposium in München

Het Online Print Symposium 2019 in München is op woensdagochtend 3 april gestart met lezingen van Robert Keane, CEO van Cimpress, en Bernd Zipper, CEO zipcon consulting GmbH.

OPS2019

Bernd Zipper: “De online printmarkt groeide in 2018 met 8,3 procent voor B2C en met 2,2 procent voor B2B (DACH regio). Kleine aanbieders veroveren de B2B en de B2B2B markt daarbij steeds geslaagder. Een andere trend is, dat het om meer dan de prijs gaat. Gebruikers oriënteren zich op kwaliteit. Er zijn vele verbeterpunten. Prijs en snelheid zijn een commodity, maar web2print verleners moeten op de juiste manier inzetten op (offline) service, kwaliteit, betrouwbaarheid en klachtenbehandeling.”
Robert Keane, CEO Cimpress: “De totale web-to-print industrie ziet een langzamer groei dan voorheen. We zitten in een fase van hevige concurrentie die de lange-termijn-winnaars zal scheiden van alle anderen.”

Het verslag over het volledige symposium volgt op Printmedianieuws na de voltooiing van alle lezingen op 3 en 4 april.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK