Papier van pandapoep

Dat van alle materialen en afvalstoffen waar vezels in zitten papier gemaakt kan worden, is iedereen in de grafische industrie wel bekend. Lang geleden (2013) mocht ik voor het vakblad PrintBuyer al een artikel schrijven over papier dat werd gemaakt van olifantenpoep, waar verpakkingsspecialist Remmert Dekker mee experimenteerde.
Papierfabriek De Middelste Molen in Loenen heeft nu landelijke bekendheid gekregen met het gebruiken van pandapoep voor het maken van papier. Het papier zou onder meer geschikt zijn om lampenkappen mee te maken. De twee Chinese panda’s Xing Ya en Wu Wen, die sinds dit voorjaar bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen verblijven, zijn de “hofleveranciers” van de grondstof voor het papier. Zij verorberen dagelijks vele kilo’s bamboe. Om papier te maken voegt men (nog) houtcellulose toe, maar het is de bedoeling papier te maken van 100% pandapoep.
Bron: omroepgelderland

 

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK