Marnedrukkers vangt 50.000 euro subsidie voor 8-kleurenpers

Bij de Marnedrukkers in Leens is een Komori 8-kleurenpers in gebruik genomen. Dat is ook de regionale media niet ontgaan. RTV Noord heeft een filmpje online gezet en roemt de milieuvriendelijke manier van drukken die met deze pers mogelijk is geworden. De pers werkt met een LED-UV-droogtechniek; de hoge automatisering zou leiden tot minder papierafval en men drukt alcohol(IPA)-vrij. Hierdoor heeft de drukkerij een subsidie van de provincie Groningen in de wacht weten te slepen van 50.000 euro, zo meldt RTV-Noord.
Het gaat om een 8-kleuren Komori Lithrone LS829P in het formaat 50 x 70 cm. De 8-kleurenpers is geleverd door Atécé Graphic Products.
Bron: rtv-noord

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK