Grafisch bedrijf De Bruin krijgt 50.000 euro subsidie voor productielijn kartonnen pallets

De provincie Groningen geeft Grafisch bedrijf De Bruin uit Zuidbroek 50.000 euro subsidie voor een productielijn voor kartonnen pallets. De zogeheten VarriiPallet is een duurzaam, innovatief en voordelig alternatief voor de houten pallet. Zowel het product als de te bouwen productielijn is vernieuwend.

Kartonnen pallets

Voor de productie van de kartonnen pallet wordt een vouw- en plakmachine ontwikkeld. Het vouwen en lijmen van het karton, de dwarsverbindingen en de combinatie van golf- en massief karton, geven de pallet zijn sterkte. De kartonnen pallet wordt gemaakt van gerecycled papier en komt na gebruik terug als oud papier. Door het geringe gewicht kan worden bespaard op de kosten voor transport en brandstofverbruik. Omdat de VarriiPallet over de hele wereld verscheept mag worden en ook voor voedseltransport ingezet kan worden, zonder behandeling vooraf, komen voor De Bruin andere markten binnen handbereik.

Boost geven aan de kartonindustrie

De Bruin heeft met een Gronings bedrijf een meerjarig contract afgesloten voor de afname van een bepaald aantal pallets per jaar. Wanneer alles volgens plan verloopt, wordt de huidige semi-automatische lijn medio 2020 uitgebreid naar een volautomatische productie-omgeving. Eigenaar Erik de Bruin: “In de provincie zijn nog verschillende kartonproducenten actief. Het succes van de VarriiPallet kan een boost geven aan de kartonindustrie.” Met de productie van de kartonnen pallet verwacht De Bruin meer omzet te genereren en te groeien. Naar verwachting op termijn met 10 fte.

Bron: Dagblad van het Noorden

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK