Online reclameproducent met persoonlijke aandacht en maatwerk

Reclamedeal in Coevorden is een prominente onlinespeler. In een transparant modern pand produceert het bedrijf reclamewerk, dat voornamelijk online besteld wordt. Voor de productie schafte het bedrijf onlangs een derde Mimaki printer aan, de Mimaki UCJV300 UV Led, naast de twee Mimaki JV150 160 op 8 kleuren die het bedrijf al in huis had.

 

Reclame

Eigenaar van Reclamedeal is Richard van der Veen. Hij ontdekte al vroeg de mogelijkheden van online zakendoen met zijn website spandoekdeal.nl. Het bedrijf groeide snel. Via een domeinnamenruil met Marco Aarnink van Drukwerkdeal, verkreeg hij de naam Reclamedeal.
Onder deze naam verkoopt het bedrijf onder meer: spandoeken, stickers, vlaggen, borden en beursbenodigdheden.

Niet standaard

Reclamedeal levert bijzondere producten, niet alles is standaard. Richard: “Heel veel online bedrijven hebben hun proces gestandaardiseerd. De klant moet binnen de lijntjes kleuren. Wij wijken daarvan af. De klant kan zijn eigen formaat, materialen en uitvoering bestellen. Dat is het grote verschil. We hebben daar onze systemen op ingericht. Ook de aantallen. Wij vinden het prima als een klant tien stickers bestelt. Bij ons kan dat.”
Het bedrijf blijft sleutelen aan de software. Alles is maatwerk. “Bij ons zien mensen direct de prijzen. We proberen het aantal klikken van de klanten te beperken.”

Online ondernemer

Richard van der Veen ziet zichzelf meer als online ondernemer dan als printproductiebedrijf. “We proberen in eerste instantie te verkopen wat klanten op dit moment nodig hebben. Produceren is geen doel op zich. Daar staat tegenover dat we wel zo veel mogelijk in huis maken om de schakels er tussenuit te halen.”

Vaste klanten

“Ik wil meer de stickerkant op. En dan in kleine aantallen, dat is voor ons een interessante markt,” zegt Richard. “Ik heb niet de ambitie om heel groot te worden. Wat we nu doen is goed te overzien, met zes mensen in dienst. Ik moet er niet aan denken om een bedrijf met 100 personeelsleden te hebben. Dat is mijn drive niet. Ik wil graag die dingen doen die ik leuk vind. Dat komt dan vaak neer op speciale producties maken voor mijn vaste klanten. We lopen dan net die stap meer.” Het pand waar het bedrijf in zit betrok Richard vier jaar geleden. Het open karakter zorgt ervoor dat klanten regelmatig komen kijken.

 

Trots

Met de eigen productie heeft het bedrijf volledige controle op het eindproduct. Kwaliteit is hier de belangrijkste reden. “Buiten dat vind ik het gewoon leuk om nieuwe producten te bedenken. Die produceren we dan en bieden we aan. Dat kun je alleen als je eigen productie in huis hebt.” De klanten komen vanuit de hele wereld. Zo leverde Reclamedeal bewegwijzeringsborden voor een skigebied in Oostenrijk. “Het zijn wel uitzonderingen geeft Richard toe, maar het laat wel heel goed zien wat we kunnen, hier ben ik oprecht trots op”. Een andere klant is evenementenpark Slagharen, waar het bedrijf bijzondere producten voor ontwerpt en produceert.

Relatie

“We hebben al een jarenlange relatie met Igepa”, zegt Richard. “We bestellen er de folies. Dat is ook de reden dat we hen laten adviseren over de machines die we aanschaffen.”
Met de 24-uurseconomie heeft ook Richard te maken. Hij komt steeds vaker tegen dat mensen op het laatste moment bestellen. Dan heeft hij ook een leverancier nodig die altijd voor hem klaarstaat, en machines die hem niet in steek laten. Die combinatie heeft hij gevonden in Igepa en Mimaki. Zijn contactpersoon is Aaldrik Britstra. Hij komt uit de regio en weet dat als Reclamedeal iets nodig heeft dat hij daarvoor moet zorgen.

 

 

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK