Totaal producent van reclameproducten levert maatwerk

Faber Reklame in Veendam is een allround reclame productiebedrijf dat onlangs investeerde in een Mimaki printer met UV-droging, de UCJV300 UV led, die geleverd werd door Igepa.

Signing

Eigenaar van de onderneming is Alan Faber. Hij legt uit dat de core business van zijn bedrijf signing is; dat gaat van autobelettering, tot raambelettering en lichtreclame. Daarnaast levert het bedrijf drukwerk en zorgt het ook voor de online uitingen van de klanten. “Bijna alles waar een naam op staat dat maken of verzorgen wij wel,” zo geeft hij aan.
Bij Faber Reklame werken zeven medewerkers in een ruim opgezet pand.

Faber Reklame kiest voor productie met UV printer van Mimaki

Restyling

Faber Reklame is een grote speler in het noorden van Nederland. Het is niet alleen reclame waar het bedrijf voor zorgt. Alan geeft een voorbeeld. “Onlangs bouwden we een hele winkel om. Wij hebben de bestaande meubelen en wanden van een nieuwe folie en platen voorzien. Het hele interieur wordt op die manier in de stijl van de nieuwe reclame-uiting gebracht. We doen daar ook de signing, het drukwerk en website; het hele pakket. De klant heeft er geen omkijken naar.”

Investering

Bij het bedrijf werken twee ontwerpers, die ook de printers bedienen. Onlangs is er de Mimaki UCJV300 UV led geïnstalleerd. Het is de eerste Mimaki printer waarin het bedrijf geïnvesteerd heeft. Alan: “we hebben hiervoor gewerkt met een Epson printer waar we tevreden over waren. Het werd tijd om te vernieuwen. Ik kwam in gesprek met Aaldrik Britstra van Igepa. Die kwam met een interessant voorstel. Ik had Mimaki al langer op het oog, door bezoek aan beurzen en lezen van vakmedia. Dan kijk je zelf wat bij je bedrijf past. Ik zocht de techniek van het wit printen in combinatie met een brede toepasbaarheid, o.a. geschikt voor carwrapping. Dat was er niet omdat de inkten niet geschikt waren. Mimaki heeft een machine ontwikkeld met flexibele inkten, welke geschikt zijn voor wrapping. Op deze machines kan ik alles doen wat ik tegenkom en meer. Alle producten die eruit komen zijn krasvast en direct droog. Ik ben nu bezig nieuwe toepassingen te vinden die ik aan klanten kan voorleggen. Een voorbeeld is printen op chroom met een witte bedrukking, dat geeft hele mooie effecten.”

Maatwerk

Faber Reklame is een familiebedrijf. Het werd in 1976 opgericht door de vader van Alan als reclame schilderbedrijf. Drie jaar geleden nam hij het over. Er was voor hem nooit twijfel het bedrijf over te nemen. Na zijn studie marketing en communicatie kwam hij vrij snel in het bedrijf van zijn vader terecht. “Dit is een heel leuk bedrijf,” zegt hij, “je kunt er goed de creativiteit in kwijt. We maken mooie dingen voor onze klanten.”

Het bedrijf heeft een groot klantenbestand, dat zich gestaag uitbreidt door mond- tot-mondreclame. Het is de kwaliteit van de geleverde producen en diensten die ervoor zorgt dat klanten blijven. Alan: “we leveren goede producten tegen een eerlijke prijs. Ik ga uit van mijn eigen kracht. Natuurlijk is prijs heel belangrijk, maar daarin moet je heel transparant zijn naar klanten. We zijn geen online bedrijf. We leveren geen standaardproducten maar maatwerk. We zijn daarnaast goed in producten die we zelf monteren. Dat kopen mensen niet online. Je kunt natuurlijk wel gevelbelettering online kopen, maar dan moet het ook nog wel tegen de gevel aan. Wij regelen het hele plaatje van a tot z: advies, ontwerp, productie en montage. Wij werken met vaste eigen mensen in montage en productie. Als we de kwaliteit en flexabiliteit willen leveren waar we voor staan, moet je dat met eigen mensen doen, daar ben ik vast van overtuigd.”

Ingewerkt team

Zelf is Alan de man die de orders binnenhaalt. “Ik kom bij de klanten en dan moet ik weten wat ik kan aanbieden en ook de goede vertaalslag van de wensen van de klant maken naar de productie. Dat werkt gewoon het beste als je een op elkaar ingewerkt team hebt en de juiste productiemiddelen hebt. De investering in de Mimaki printer zorgt ervoor dat we klanten meer kunnen bieden en snellere levertijden kunnen hanteren.”

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK