De Monsterkamer bezoekt Winter & Company

De Monsterkamer in Amsterdam is er voor onafhankelijk papieradvies. Zij showen een uitgebreid assortiment grafisch papier en karton. Tientallen papierleveranciers uit binnen- en buitenland tonen hier hun actuele papiercollecties.

‘Doel is: een bron van kennis en inspiratie te zijn voor ontwerpers en uitgevers, en hen te helpen bij het vinden van een geschikt papier voor hun project.’ Op 2 juli brachten zij een bezoek aan Winter & Company in Culemborg, één van de founding fathers van De Monsterkamer.

Winter & Company is een Zwitsers familiebedrijf, dat zich gespecialiseerd heeft in creatieve en hoogwaardige covermaterialen. Esther Krop van De Monsterkamer vertelt in een Instagram-verslag over het bedrijf: “Het bekende Skivertex® was een tijdlang hét covermateriaal voor horlogedoosjes van Cartier, alle encyclopedieën uit Europa, de agenda’s van Brepols en de Dikke van Dale woordenboeken. Op dit moment gaat de trend meer richting natuurlijke covermaterialen, zoals: Wibalin® (papier), Napura® (thermoreactief papier) en het nieuwe Natural Strong Board (in het Duits Fühlkarton), een flexibel en sterk ongestreken omslagkarton voor boeken. Winter & Company is een buitenbeentje in het papiervak, want ze verkopen de meest extreme materialen: van echt leer tot imitatieleer, van soft touch tot zeer glad metallic. Ook textiele bandmaterialen in allerlei soorten behoren tot het assortiment.”

De gehele collectie is in De Monsterkamer in Amsterdam in te zien. “Map 3 is de meest geheimzinnige, daarin zitten specials die niet vaak gebruikt worden, omdat ze zeer kostbaar zijn.”

Lees het hele verslag op de website van De Monsterkamer

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK