Drukkerij Buroform lanceert ‘Café Cliché’

De Mechelse drukkerij Buroform lanceerde met succes een nieuw informatief concept: Café Cliché, dat dieper ingaat op alles wat beweegt in de grafische sector.

Voor Color Class(h), het eerste Café Cliché, dompelde Buroform vijftig geïnteresseerden onder in de wondere wereld van kleuren. Zij kregen een internationale spreker, lekkere hapjes tegen honger en dorst en heel veel kennis uit Buroform-huis geserveerd.

“Café Cliché is een initiatief waarmee we op regelmatige basis dieper ingaan op alles wat leeft en beweegt in de grafische sector”, legt Buroform-manager Jesse Marynen uit.

“De bedoeling is om designers en andere creatievelingen bijeen te brengen en te inspireren. Met kwalitatief drukwerk voeg je een andere dimensie toe aan een ontwerp. Dat willen we hier laten zien in een gemoedelijke sfeer. We delen onze kennis en ervaring, nodigen binnen- en buitenlandse sprekers uit en schenken inzicht in druktechnieken en papiersoorten aan de hand van voorbeelden, casestudies en veel meer.”

Voor de eerste editie werd de hal van de drukkerij omgetoverd tot een intieme eventruimte met een foodtruck van Le Pain Quotidien en dorstlesser MiVino SuVino.

cafe-cliche

Kleuren wereldwijd

Lubos Bisto, een internationaal gelauwerde kleurspecialist van de Britse papiergigant G.F. Smith, kwam vertellen over The World’s Favourite Color Project, een grootschalig onderzoek naar het effect van kleuren overal ter wereld. Buroform nam zelf het papiergamma van Colorplan, G.F. Smiths belangrijkste merk, uitgebreid onder de loep.

Jesse Marynen: “Dit eerste Café Cliché was een enorm succes. We wisten dat we met Lubos Bisto van G.F. Smith een sterke spreker hadden. Maar het enthousiasme van de aanwezigen heeft deze avond mee kleur gegeven. Ik hoop van harte dat we de meerwaarde van events als dit kunnen bevestigen in de volgende edities.”

Bron: Made In Mechelen

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK