Drukkerij krijgt subsidie voor aanschaf snijmachine

schermafbeelding-2016-10-07-om-10-23-26Het bedrijf Scholma Print & Media uit Bedum krijgt van de provincie Groningen een subsidie van 50.000 euro voor het installeren van een nieuwe moderne snijmachine. Met deze nieuwe machine kan Scholma efficiënter werken, waardoor het bedrijf meer kan produceren. Dit levert de komende jaren nieuwe orders en daarmee ook nieuwe banen op.
In de nieuwe snijstraat kan alle informatie die voor het drukken nodig is digitaal worden ingevoerd. Hierdoor kan er efficiënter gebruik worden gemaakt van papier. Meerdere orders kunnen op één vel worden gedrukt, zodat er minder papier, inkt en energie gebruikt hoeven te worden. De machine vergemakkelijkt ook het werk voor de medewerkers: ze hoeven minder handwerk te verrichten en minder te tillen.

Scholma Print & Media is een modern grafisch mediabedrijf met ongeveer 50 medewerkers. Bij het bedrijf worden onder andere flyers, tijdschriften en boeken gedrukt. Vanwege de toenemende digitalisering neemt de vraag naar klassiek drukwerk af. Daarom investeert Scholma in nieuwe machines en digitalisering. De nieuwe snijstraat is daar een voorbeeld van.

De subsidie komt uit het tweede programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen, dat sinds maart 2015 van kracht is. Met dit programma wil de provincie Groningen innovatie en duurzaamheid binnen het midden- en kleinbedrijf bevorderen. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK