Lijnco krijgt 50.000 van provincie Groningen voor printsysteem

Speciaaldrukkerij Lijnco uit Groningen krijgt een subsidie van 50.000 euro voor een nieuw printsysteem. De subsidie komt vanuit een regeling van de provincie Groningen voor innovatieve en duurzame MKB-projecten.

Met de duurzame technologie in het inkjet printsysteem kan Lijnco veel sneller produceren en de kwaliteit van het beeld verbeteren. Er is bovendien minder papier (240 ton per jaar) en de helft minder energie nodig. De speciaaldrukkerij bedrukt onder meer: kraskaarten, stempassen en spaarzegels. Met het nieuwe systeem kunnen ze nog meer in eigen huis maken en daarmee vijf nieuwe banen creëren de komende drie jaar.

Money 2724241 1920

De subsidie voor Lijnco komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB van de provincie Groningen. Het programma steunt innovatieve en duurzame projecten in het MKB, om zo ook de economie van Groningen te stimuleren. Je kunt tot eind 2021 als MKB-bedrijf in Groningen een subsidieaanvraag doen om een bijdrage van maximaal 25 procent van de projectkosten te ontvangen, tot een maximum van 50.000 euro per project.

Bron: provincie Groningen

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK