DHL opent pakketpunten in 250 HEMA’s

HEMA en DHL Parcel openden op vrijdag 22 januari in ruim 250 filialen een DHL pakketpunt, om de toenemende druk op de pakketdienst te verlichten. Sinds de lockdown wordt er extreem veel online besteld, waardoor er ook meer pakketpunten nodig zijn om de toegenomen vraag aan te kunnen. HEMA en DHL werken al langere tijd samen om de online leveringen naar de klant te brengen.

De extra pakketpunten dragen er volgens DHL aan bij om in de komende maanden thuisbezorgingen soepel te laten verlopen. Naast de 250 winkels die vanaf vrijdag toegankelijk zijn als pakketpunt, is de verwachting dat de komende weken meer vestigingen van HEMA worden aangesloten bij dit initiatief. HEMA heeft in totaal 550 winkels in Nederland.

Hema Dhl 1

Woordvoerder HEMA: “HEMA en veel andere retailers draaien overuren als het gaat om online bestellingen en dat leidt onherroepelijk tot extra druk op thuisbezorgingen. Voor retailers is deze online omzet momenteel van levensbelang, en daarom werken we graag mee aan het vergroten van de capaciteit van de bezorgdiensten. Op deze manier kunnen consumenten hun producten blijven bestellen en helpen we voorkomen dat het bezorgsysteem overbelast raakt.”

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Jolanda van Drie

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK