Kassabon met reclame is een succes

kassabon met reclameDe kassabon met reclameboodschappen op de achterkant slaat aan bij consumenten. “Binnen twee weken leverden bijna negenhonderd mensen hun bon in bij HEMA”, zegt initiatiefnemer Bart Cornelise van marketingbureau Merk Waardige Marketing in De Volkskrant.

Sinds oktober staan bij twintig Nederlandse supermarkten advertenties van andere retailers op de kassabon. Momenteel doen voornamelijk winkels in het noorden van het land mee en zijn de reclamerollen in plaatsen als Hengelo, Apeldoorn en Bodegraven te vinden. Daarnaast zijn franchisers van ketens als Intersport en Hema geïnteresseerd. De komende maanden nemen volgens Cornelisse minstens veertig supermarkten de kassabon in gebruik. Zo worden de reclamerollen binnenkort aan supermarkten in Alkmaar, Amersfoort en Lelystad geleverd.

Adverteerders betalen tussen de vijfhonderd en negenhonderd euro om een maand lang in kleur op de achterkant van de supermarktbonnen te staan. De acties worden maandelijks vernieuwd. Supermarkten krijgen geen vergoeding voor de reclame op hun bonnetjes, maar krijgen de kassarollen wel gratis. “Het scheelt hen dus in de kosten”, aldus Cornelisse.
Bron: De Volkskrant

 

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK