Group Joos stapt in RSP & Drukwerkonline

Group Joos stapt in het kapitaal van Rekafa Special Products (RSP). RSP is naast de klassieke handelsactiviteiten actief via de online webshop Drukwerkonline.nl. Met de instap van Group Joos krijgt RSP rechtstreeks toegang tot de productiemogelijkheden van Group Joos en krijgt Group Joos een grotere toegang tot de Nederlandse markt. Tegelijkertijd start Drukwerkonline na Nederland binnenkort ook in België onder de naam: Drukwerkonline.be.

Rekafa Special Products (*) is een full-service grafisch bedrijf uit Venlo, met een omzet van 2 miljoen euro. Het is actief vanuit het Nederlandse Venlo en is in handen van René Antonissen en Marcel Haumann. Drukwerkonline biedt een ruim assortiment aan drukwerk dat gaat van klassiek drukwerk, zoals: briefpapier, brochures, folders, posters, enveloppen, postkaarten, visitekaartjes, vrachtbrieven tot meer specialere producten, zoals: kaarten voor spellen, puzzels, bierviltjes, bedrukte bekers, kartonnen dozen. De bedrijven bundelen de krachten om het online verkoopkanaal samen verder te ontwikkelen en in de markt te zetten.

Joosrekafa

Alex Joos, CEO van Group Joos: “Met Drukwerkonline zetten we de eerste stappen in de rechtstreekse verkoop via een open webshop. Ons machinepark en logistieke ervaring lenen zich ertoe om deze stap te zetten. We werken al geruime tijd samen met RSP en geloven dat door onze krachten te bundelen we een mooi groeitraject kunnen opzetten.”

Group Joos behaalt met 160 medewerkers een jaaromzet van 30 miljoen euro. Het Belgische bedrijf heeft zijn productievestigingen in Turnhout. Group Joos heeft drie business units: Joos Print, Joos Connect en Joos Smartcom. Sinds 2018 heeft Group Joos daarnaast een participatie van vijftig procent in Michael Schiffer Dialog GMBH en Smartcom GMBH in Duitsland. Group Joos heeft ook een verkoopfiliaal in Nederland en exporteert vanuit België rechtstreeks naar verschillende andere Europese landen en Afrika.

(*) Niet te verwarren met ADC Rekafa, een bedrijfsnaam van ADC-Nederland.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK