Group Joos verkoopt divisie transactionele communicatie

Group Joos heeft een akkoord bereikt met Colruyt Group over de verkoop van zijn divisie Joos Hybrid.

De verkoop kadert volledig in de strategische beslissing van Group Joos, om zich meer toe te leggen op de verdere uitbouw van zijn divisies Joos Print en Joos Connect en de recentelijke exportontwikkelingen. Group Joos wil de focus leggen op grafische communicatie en printing in een bredere context. Zo wil Group Joos onder meer de direct marketingactiviteiten met sterk gepersonaliseerde direct mail-campagnes en zijn tak van beveiligd drukwerk verder uitbouwen.

Group Joos Persbericht Png Titel 1170x658

Met de verkoop van de in Haasrode gevestigde dochteronderneming Joos Hybrid, trekt Group Joos zich terug uit de markt van transactionele communicatie. Group Joos was in zijn 85-jarig bestaan sinds 2004 (via een acquisitie) actief in deze markt. Colruyt Group verwerft onmiddellijk 100% van de aandelen van Joos Hybrid. Het bedrijf heeft een omzetgrootte van
15 miljoen euro en telt ongeveer 80 medewerkers. Beide partijen zijn overeengekomen geen details met betrekking tot prijszetting of andere voorwaarden van de transactie vrij te geven. De waardebepaling gebeurde door toepassing van marktconforme waarderingsmethodes.

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK