Group Joos heeft een tienjarig samenwerkingsakkoord afgesloten met SENAPI

Senapi is als officiële drukkerij van Congo een openbare dienst onder de bevoegdheid van ‘Le Ministère du Budget’.  Het Senapi-team van een 800-tal mensen zorgt voor de coördinatie, productie en levering van onder meer al het (beveiligd) drukwerk voor de administraties, openbare diensten en instellingen van het land.

Het machinepark moet worden uitgebreid en gemoderniseerd, en er is een injectie nodig van kennis en knowhow.  Het ministerie van budget van République Démocratique du Congo heeft de Turnhoutse Group Joos uitgekozen als strategische partner om Senapi te begeleiden om zich verder professioneel uit te bouwen.  De opdracht loopt over een termijn van 10 jaar.

Het is onder meer de bedoeling om in de volgende 3 tot 5 jaar een moderne drukkerij uit te bouwen in Kinshasa. Group Joos zal met zijn grafische know-how instaan voor de opleiding en vorming van het personeel en ook  bijstand  verlenen in het opmaken en uitvoeren van het investeringsplan. Group Joos heeft productievestigingen in Turnhout en Leuven. Met 250 medewerkers behaalt Group Joos ruim 40 miljoen euro omzet. Group Joos is gespecialiseerd in de productie van beveiligde communicatie en het verwerken van zeer vertrouwelijke informatie.

Group Joos is al meer dan 15 jaar actief op het Afrikaanse continent, voornamelijk  in de République Démocratique du Congo, Rwanda en Burundi. Zo levert Group Joos voor verscheidene provincies veiligheidsdrukwerk dat er voor zorgt dat belastingen correct worden geïnd en burgers een volwaardig betalingsbewijs ontvangen. “Dit samenwerkingsakkoord is een voorbeeld van duurzaam ondernemen”, zegt Alex Joos, CEO van Group Joos.

Bron: madeinkempen.be

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK