Turbulent evenementen landschap komt voorlopig niet tot rust

Het Sign&Print Festival sloot gisteren twee uur eerder dan gepland haar deuren. De persconferentie met vergaande maatregelen in geheel Nederland met onmiddellijke ingang was de basis voor het besluit.

Na de middag was de toestroom aan bezoekers al bijna teneinde gekomen. Oorspronkelijk zou de beurs om 6 uur sluiten. De tweede dag toonde aanvankelijk een aarzelende start, rondom het middaguur was het ‘gezellig’, maar zeker niet druk te noemen. De stemmingen bij de exposanten waren op dat moment zeer wisselend, uiteenlopende van ‘heel succesvol en inspirerend’ tot ‘voor ons tegenvallend’. Marketing Manager Rowdy van den Nieuwenhuizen kijkt toch terug op een geslaagd event: “We hebben altijd gezegd dat we de richtlijnen van het RIVM zouden volgen, dat deden we ook na de persconferentie. Ondanks alle perikelen rondom het coronavirus en de afzeggingen ten gevolge daarvan, hebben we toch het nodige geleerd van deze eerste editie van het Festival, om daarmee de link naar de EXPO van 2021 te kunnen maken en ook naar de volgende editie van het Festival in 2022.”

Sign&Print Festival 2020 op ‘het nippertje’ doorgegaan.

Empack verzet

Ook behorende tot de beursorganisatie Easyfairs is Empack 2020, een beurs gericht op de totale keten van de verpakkingstechnologie. Actueel voor printmediabedrijven in dat specifieke segment. Deze beurs stond oorspronkelijk gepland voor 31 maart en 1 en 2 april. Gisteren werd aangekondigd dat deze is verplaatst naar 23-25 juni van dit jaar.

Drupa vandaag met statement

De afgelopen twee dagen werd volop gespeculeerd over drupa in juni. Volgens diverse exposanten op het Sign&Print Festival zou de drupa- organisatie vandaag met een statement komen.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK