Bezoekersaantal drupa komt op 260.000

9Drupa verwacht dat het totale bezoekersaantal over 11 dagen beurs uitkomt op 260.000. In de editie van 2012 waren dat er nog 315.000 en in het topjaar 2008 kwamen er haast 400.000 grafici naar Duesseldorf voor een beurs die toen de volle twee weken besloeg.

Overigens komt deze daling overeen met de gemiddelde krimp van de grafische industrie die vijf procent per jaar bedraagt.

Ondanks de blijvende krimp in het beursbezoek spreken de organisatie en exposanten van een daverend succes. De sfeer was een positieve en de bereidheid en de mogelijkheid tot investeren door de bedrijven die drupa bezochten was groot. Heidelberg bijvoorbeeld claimt 1000 orders opgetekend te hebben en KBA heeft het over een beursomzet van honderd miljoen euro.

Daarnaast stelt de organisatie dat het bezoekersaantal per dag in de pas loopt met voorgaande jaren. Er waren alleen minder dagen beurs. Door de last minute verschuiving naar 2020 zal de beurs over vier jaar veel later zijn dan gebruikelijk; eind juni.

Beate den Engelsman

Accuracy, precision and organisational talent characterise Beate. She is not only the administrative heart, but also our beloved editor-in-chief. Her creativity helps her in finding and writing articles for Blokboek.com. Owner of boekbol.nl, scrapbol.nl and fotobol.nl

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK