8-kleurenpers voor Zalsman

Remco Smit van AtéCé (links) en Herman Verlind van Zalsman

Het gebeurt niet dagelijks in ons land dat een drukkerij investeert in een nieuwe 8-kleuren offsetpers, maar bij Zalsman in Zwolle wordt in de zomer een nieuwe Komori GL840P in het formaat 70 x 100 geïnstalleerd. Volgens Zalsman-directeur Herman Verlind, is de machine zeer geavanceerd. ‘Onze nieuwe aanwinst is voorzien van een automatische plaatwisselinstallatie. Die wisselt binnen 65 seconden acht offsetplaten. De kleurmeting gebeurt inline met camera’s, terwijl de pers draait. Door deze nieuwe ‘features’ is de productiviteit hoger.’
Net als op de eerste Komori 8-kleurenpers, die Zalsman in 2011 kocht, gaan zij op de nieuwe ook met H-UV inkten drukken. Verlind: ‘daarmee hebben we veel ervaring, we weten hoeveel voordelen dat oplevert. Het drukwerk is na het drukken direct droog en kan meteen worden afgewerkt. Dat verkort de levertijden aanzienlijk, zeker bij gebruik van ongestreken papiersoorten.’
Remco Smit, verkoopdirecteur van AtéCé Graphic Products, in Nederland dealer van Komori, is blij dat Zalsman binnen drie jaar voor de tweede keer bij AtéCé een nieuwe drukpers besteld heeft. Zalsman: “Zwolle is met drie Komori-persen op het formaat 70 x 100 een ‘echt Komori huis’, en we zijn er natuurlijk bijzonder trots op dat zij het merk trouw gebleven zijn.”

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK