Zalsman investeert in tweede inkjet productiesysteem

Zalsman installeert een tweede inkjet productiesysteem van Ricoh bij haar vestiging in Kampen. Het grafimediabedrijf loopt, drie jaar na de wereldprimeur van de eerste Ricoh Pro VC60000-installatie, nu opnieuw voorop in Europa met de eerste installatie van de Ricoh Pro VC70000. “Inkjet groeit hard binnen ons bedrijf”, stelt directeur Herman Verlind. “Die groei zal zich met deze investering versneld doorzetten.”

Frans Selles, directeur bij Zalsman Innovative Print in Kampen, legt uit: “We hebben ook ons eerste inkjetsysteem steeds benaderd als een grafische productiemachine. Door voortdurend de grenzen van de Ricoh Pro VC60000 op te zoeken – we printen hier bijvoorbeeld regelmatig op 300 grams papier – hebben we een stevige leerschool doorlopen.” Inmiddels is de machine permanent goed gevuld en is Zalsman toe aan uitbreiding van de capaciteit. “Met de nieuwe Ricoh Pro VC70000 erbij, beschikken we over offsetkwaliteit in inkjet op standaard offsetcoated silk en gloss papier, met snelheden tot 150 mtr/min.”

Sinds de eerste inkjet-installatie, eind 2014, zag het bedrijf de omzet van digitaal vervaardigd drukwerk – variërend van boekproducties tot volledig data-gedreven mailings – al verdrievoudigen tot zo’n 30 procent van het totaal. “En in 2020 zou dat best eens 50/50 kunnen zijn”, stelt Verlind. “Dankzij de kwaliteit en efficiency in inkjet zien we producties van zowel onze offsetpersen als onze digitale tonersystemen de transitie maken richting inkjet. Voor onze klanten is er geen verschil zichtbaar. Dat maakt het mogelijk altijd de optimale productiewijze te kiezen. De rol van inkjet wordt daarin steeds belangrijker.”

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK