Heidelberg-organisatie maakt digitale slag

Heidelberg Dat het Heidelberg menens is om snel de ‘digitale transformatie’ te maken, blijkt uit de recente directiewisselingen die marktleider onder de offsetpersenbouwers heeft doorgevoerd. Er zijn drie zwaargewichten van buiten de industrie aangetrokken. Zo is Sonja Mechling benoemt tot Chief Marketing Officer (CMO). Mechling heeft internationale ervaring in het opzetten van bedrijfsonderdelen bij e-commerce bedrijven. Zij wordt verantwoordelijk voor de Heidelberg Digital Unit, niet te verwarren met de business unit Digital Printing.
Daarnaast is de positie van Chief Information Officer (CIO) opgevuld door Stefan Heizmann. Hij geldt als een expert op het gebied van digitale platformen en het opzetten van businessmodellen rondom internet. Heizmann heeft al eens de prijs ‘Industrial Internet’ gewonnen, uitgereikt door vaktijdschrift CIO Magazine.
Robert Franz wordt de nieuwe topman op het gebied van sales, en zal de verkooporganisatie gaan leiden rondom het nieuwe ‘digitale omnichannelbedrijf’ waar Heidelberg naar streeft.

Bron: print.de

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. Ook het #BOPE (Benelux Online Print Event), welke gepland stond voor 23 april is afgezegd.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK