Drijvende kracht achter abonnementenmodel bij Heidelberg weg

De Duitse krant Handelsblatt zegt dat het vertrek van Heidelberg-bestuurslid Ulrich Hermann verstrekkende gevolgen heeft voor de toekomst van het bedrijf.

drupa-heidelberg-speedmaster

De nieuwe Heidelberg Speedmasker, die op drupa te zien zal zijn

De krant zegt zelfs dat ‘het bedrijf aan zichzelf ten onder gaat’. Ulrich Hermann is niet de eerste die uit de top van het bedrijf vertrekt. Al eerder vertrokken financieel directeur Dirk Kaliebe (na een loopbaan van ruim 20 jaar) en chief technology officer Stephan Plenz (met 30 jaar ervaring bij het bedrijf).

CEO Rainer Hundsdörfer en CFO Marcus Wassenberg vormen de nu tweekoppige leiding van het bedrijf. Handelsblatt zegt dat Heidelberg gebrek aan een strategische visie heeft. De krant stelt zelfs dat het abonnementenmodel ‘op de schop’ gaat. Volgens de krant is het bedrijf naarstig op zoek naar financiële middelen bij banken, maar zou ook de Chinese partner Masterwork wellicht interesse hebben om haar aandeel (nu 8,5%) in Heidelberg uit te breiden.

Een woordvoerder van Heidelberg stelt in een reactie aan vakblad Printweek dat het krantenartikel niet klopt en onjuistheden bevat. “We hebben een duidelijk plan om Heidelberg met succes door deze moeilijk fase van economische onzekerheid te loodsen.” Ook wordt het abonnementenmodel wel degelijk voortgezet: “Als onderdeel van onze digitale transformatie zal dat model verder worden ontwikkeld. Het is goed van start gegaan, samen met sterke financiële partners.”

Lees de uitgebreide analyse bij PrintWeek, inspiratiebron: Grafische Nieuws.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK