Heidelberg neemt MBO over

MBOHeidelberg neemt de producent van nabewerkingsapparatuur MBO Group over. Over het bedrag dat met de overname is gemoeid meldt Printweek dat het gaat om ‘the lower double-digit million euro range’. Heidelberg stelt dat de geplande overname van MBO ook past in de digitale koers die het bedrijf wil nemen. Heidelberg begeeft zich met de digitale persen Labelfire en Primefire als in het digitale druksegment voor verpakkingen. De MBO-nabewerkingsapparatuur zou daar op moeten aansluiten. Heidelberg denkt zich door de overname ook meer te kunnen begeven op de farmaceutische industrie en mailingmarkt.
MBO is goed voor een jaaromzet van circa 50 miljoen euro. MBO heeft productievestigingen in het Duitse Oppenweiler en Bielefeld en het Portugese Perafita, In totaal werken er 450 mensen.

Bron: Heidelberg

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK