Voormalige drukkerij Boom Pers en de Meppeler Courant tegen de vlakte

Nog even en in de Meppeler binnenstad is niets meer te zien van de historie van Boom Pers en de Meppeler Courant. De sloop van het oude drukkerijgebouw en het kantoorgebouw van de krant is deze week begonnen.

De oude gebouwen van Boom Pers en de Meppeler Courant aan de Kromme Ellenboog en de Groenmarkt, moeten plaatsmaken voor 83 appartementen. Het enige wat van het Boom-complex overblijft is het monumentale Klokkenhuis aan de Groenmarkt. De gemeente benoemde het tot monument om het te kunnen behouden. Projectontwikkelaar Van Wijnen heeft de Meppelers opgeroepen mee te denken over wat er met het inmiddels zwaar vervallen herenhuis moet gebeuren.

Bron: TRV Drenthe

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK