‘Zelfs millennials waarderen weer de gedrukte folder’

‘De papieren folder wordt tegenwoordig geassocieerd met inspiratie en rust én blijkt een effectief communicatiekanaal te zijn, dat tot aankoop aanzet.’
Dat stelt Creative Media Network (CMN), een omnichannel-productiebureau in Haarlem, die folders verzorgt voor onder meer New York Pizza, Kruidvat en Spar, met een totale oplage van circa een miljard stuks. CMN stelt, dat het publiek de kracht van de papieren folder onderschat. Volgens CMN beginnen zelfs de millennials drukwerk opnieuw te waarderen, vanwege de vele websites met pop-ups, banners en onrustige lay-out.
CMN wijst op het Bereiksonderzoek 2016 van NOM i.s.m. GfK, waaruit blijkt dat b
ijna elke Nederlander wel eens een folder leest (95%), waarvan 62% alleen papieren folders en 20% papieren en digitale folders. Ook wordt er volgens dit onderzoek meer tijd besteed aan het lezen van een papieren folder – gemiddeld 17 minuten per week – dan aan digitale folders: gemiddeld 12 minuten per week.
Bron: Adformatie

Arthur Lubbers

Arthur Lubbers, freelance journalist/tekstschrijver, schrijft zowel commerciële teksten als journalistieke artikelen, voor print en online. De liefde voor grafimedia en communicatie is sinds zijn tijd als vakredacteur bij Uitgeverij Compres nooit meer verdwenen, zo blijkt uit zijn blogs, tweets en artikelen. Ook te vinden op www.arthurlubbers.nl.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK