Heidelberg verkocht in maart 22 druktorens

Heidelberg Speedmaster 74Na de berichtgeving over de voorgenomen overname door Heidelberger Drukmaschinen AG, heeft Tetterode wederom opvallend nieuws: er zijn in maart al contracten ondertekend voor levering van 22 druktorens.

Een middelgroot bedrijf, gespecialiseerd in vouwkartonnage, heeft geïnvesteerd in twee Heidelberg Speedmasters XL 75-4-LX. De machines zijn uitgevoerd in het zogenoemde F-formaat (60 x 75 cm). Het bedrijf verving in 2012 ook al twee Heidelberg CD 74 persen door XL 75-machines.

Een tweede grafisch bedrijf heeft gekozen voor een vierkleuren Speedmaster CD 102 én een Suprasetter CtP-belichter. Dit bedrijf zette eveneens de handtekening onder een 5-jarige overeenkomst voor zowel service als supplies. Ook de Schiedamse Drukkerij Van de Water kocht een Suprasetter CtP-belichter waarop de chemieloze Kodak Sonora platen belicht gaan worden.

Drukkerij Damen in Werkendam zette de handtekening onder het contract voor levering van een omstelbare tienkleuren Speedmaster XL 106. De productie-uitbreiding volgt op de succesvolle investering in een achtkleuren Speedmaster XL 106 vorig jaar. Ook Drukkerij Ten Brink in Meppel koos eind 2014 overigens voor de Heidelberg Speedmaster XL106. Het gaat hier om een omstelbare achtkleurenmachine die momenteel geïnstalleerd wordt.

Bron: Persbericht Heidelberg


Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

De trainingen voor het najaar van 2021 staan gereed. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK