Doorbraak van USB C als enige connector in het nieuwe Apple Macbook

USB C MacbookTijdens de langverwachte presentatie van de Apple Watch kwam Apple toch nog met een verrassing. Het bracht een redelijk betaalbare, superdunne, ook in goudkleur te verkrijgen Macbook uit. Het nieuwe Macbook is niet alleen het dunste Macbook ooit, maar zit ook vol technieken die laptops weer aantrekkelijk maken voor gebruikers die niet voldoende hebben aan een smartphone of tablet voor hun werk of hobby. Naast het nieuwe toetsenbord, dat volgens experts prettiger aanvoelt en langer meegaat, is deze nieuwe Macbook de doorbraak voor de nieuwe USB C, ook wel bekend als USB 3.1, standaard. USB C verlost laptops van dikke, frame verzwakkende aansluitingen. Opladen, verbinden met een groot beeldscherm en aansluiting van randapparatuur kan allemaal via deze ene aansluiting. De prijs die we daar voor betalen is het kopen van adapters om ‘oude’ USB apparaten en beeldschermen aan te sluiten. Je hebt ook een adapter nodig als je de Macbook aan wilt sluiten op het stopcontact en randapparatuur wilt gebruiken. Deze adapters gaan tussen de 20 en 100 euro kosten.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK