Apple test touchscreen in MacBook modellen

Volgens ingewijden is Apple bezig met het testen van touchscreens in haar MacBook serie. Apple oprichter Steve Jobs was juist vel tegen touchscreens in de computerlijn.

Jobs beweerde altijd dat een touchscreen op een MacBook ergonomisch verschrikkelijk zou zijn. Zijn beweringen waren gebaseerd op gebruikerstesten, waarbij bleek dat de verticale stand van het scherm zeer vermoeiend werkt voor je arm. In diverse Windows omgevingen worden touchscreens al langer toegepast in zowel laptop als desktop modellen. De touchbar in de laatste MacBook Pro modellen zouden de vooraankondiging zijn geweest richting een volledig touchscreen.

In bovenstaand filmpje (2013) legt Steve Jobs uit waarom touchscreens op laptops niet werken

Face ID

CEO Tim Cook denkt kennelijk anders over de touchscreen mogelijkheden. Ook wordt er nagedacht over Face ID op de Mac modellen. Deze voorziening is al aanwezig op de nieuwste iPhone modellen. Het zou een logische stap zijn dit ook op diverse Mac modellen te implementeren. De laatste MacBook Pro modellen hadden als Touch ID, een voorziening die ook afkomstig is uit de iPhone/iPad ontwikkelingen. Microsoft  heeft dergelijke voorzieningen al langer geleden geïmplementeerd in de Surface-lijn.

Microsoft meer waard dan Apple

Of Apple deze ontwikkelingen als ‘druk’ voelt vanuit de hogere aandelenmarktwaarde van Microsoft (800 versus 820 miljard dollar) is niet bekend, maar dat Apple versnelt met sommige ‘gewone’ ontwikkelingen die al langer bestaan, doen in het geruchtencircuit wel de ronde. CEO Tim Cook zei onlangs nog dat de prijs van de duurdere iPhone modellen wel een effect kunnen hebben gehad op de koers van het  aandeel Apple. De kans dat Apple de grens van 1000 miljard dollar  weer aanraakt, lijkt inmiddels verder weg dan ooit.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Door het coronavirus zijn voorlopig alle trainingen gecancelled. VIGC biedt een selectief deel van haar trainingen momenteel digitaal aan. Bekijk het aanbod op de website van het VIGC.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK