Heidelberg kondigt prijsverhogingen aan

Door hogere kosten in de aanlevering van ‘grondstoffen’, energie en logistiek ziet Heidelberg zich genoodzaakt tot het doorvoeren van prijsverhogingen voor haar gehele productlijn.

drupa-heidelberg-speedmaster
Eén van de laatste innovaties van Heidelberg in de Speedmaster portfolio

CEO Rainer Hundsdörfer omschrijft de noodzaak als ‘een ongekende opwaartse dynamiek’. Hij zegt dat het bedrijf er alles aan heeft gedaan om prijsverhogingen te voorkomen, maar hij spreekt tevens van een ‘gematigde prijsverhoging’. Hij koppelt die aan het uitbouwen van het innovatieleiderschap van Heidelberg en het dus ook een investering in de toekomst is.

Prijsverhogingen zullen per segment worden doorgevoerd in nauwe samenspraak met de markt.

Hundsdörfer noemde de prijs van onder andere staal, die volgens hem in vijf jaar tijd tot ongekende hoogte is gestegen. De basisprijs piekte begin dit jaar inderdaad flink, maar is sindsdien wel weer op een enigszins normaal te noemen niveau teruggekomen.

De beurskoers van Heidelberg leed niet onder de aankondiging van 25 mei en steeg ligt van €1.77 naar pakweg €1.82 bij opening van de beurs van vandaag.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 worden wederom online worden gegeven. Kijk voor het huidige aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK