Heidelberg positief over lopend boekjaar

Nu links en rechts de economie weer lijkt te herstellen, heeft ook persenfabrikant Heidelberg weer vertrouwen in de toekomst. De eerdere voorspellingen over 2021 werden nu openlijk bevestigd.

Rainer Hundsdörfer
Heidelberg CEO Rainer Hundsdörfer

Heidelberg zegt zich nu na diverse reorganisaties ‘slanker en efficiënter’ te voelen. Die omslag werd volgens CEO Rainer Hundsdörfer al voor de pandemie doorgevoerd, maar heeft in het afgelopen jaar zeker een versnelling gekend. Hundsdörfer in een persbericht: “Omdat ook de vraag in de meeste van de grootste verkoopregio’s definitief aantrekt, verwachten we dit jaar een veel betere exploitatiewinst, en zelfs een klein positief resultaat na aftrek van belastingen. Dankzij het aanzienlijke groeipotentieel van de verpakkingsdruk, van de digitale business, van de activiteiten in China zien we de volgende jaren met vertrouwen tegemoet.”

Voor het boekjaar 2021/2022 verwacht Heidelberg een stijging van de omzet tot minstens twee miljard euro (komend vanaf ruim 1,9 miljard euro in het vorige boekjaar), een positief nettoresultaat en een stijging van de EBITDA-marge met 6 à 7 procent (komend vanaf 5 procent).

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK