Sutter biedt lokale marketingservices ook via klantportalen

“Onze core business is kleine en middelgrote bedrijven helpen om succesvol te zijn in de digitale wereld.” Aan het woord is Bernhard Lüders, CEO van het Duitse Sutter Telefonbuchverlag GmbH. Die ondersteuning uit zich in vele online marketingservices. Nieuw is hun aanpak om klanten bij te staan met drukwerkinkoop in eigen online klantportalen.

Bernhard Luders Ceo Van Het Duitse Sutter Mc

“Onze salesmanagers gaan naar klanten om hun drukwerk te verzamelen in een grote envelop”, vertelt Bernhard in een interview met Prindustry. “Wij zetten dit drukwerk vervolgens om naar designs in de huisstijl van de klant. Deze designs komen kosteloos beschikbaar in een eigen klantaccount in de webshop. Van elk product is een preview van dit design te bekijken. Deze preview is in lage resolutie en niet te downloaden in PDF, zodat de klant het niet elders gaat bestellen. Per product kan de klant selecteren welke hij wel en niet wil. Bij alle printproducten staat een offerte. Binnen een paar muisklikken bestelt de klant de gewenste producten. Alle productinfo wordt opgeslagen. De klant kan zo gemakkelijk de gekozen producten inzien en opnieuw bestellen.”

Geïnspireerd door deze werkwijze? Ontdek meer over samenwerkingsverbanden tussen grafisch ondernemers en softwareontwikkelaars in de online kennissessie van Prindustry op dinsdag 22 juni.

Inlog Druck Agentur
Druck Agentur Sutter

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK