Heidelberg brengt wereldwijd de gevolgen van corona voor 5000 drukkerijen in kaart

In het eerste Climate Report Print Media Industry van Heidelberg wordt duidelijk welke gevolgen corona wereldwijd heeft op de segmenten commercieel drukwerk en verpakkings- en etikettendrukwerk.

De gegevens worden volgens Heidelberg aangeleverd vanuit 5000 klanten uit 50 landen, die aangesloten zijn op de Heidelberg Cloud. Rainer Hundsdörfer, CEO van Heidelberg, zegt met deze methode de wekelijkse marktbewegingen blijvend in kaart te willen brengen ten gevolge van het coronavirus.

Afgelopen vier weken

Tijdens de coronapandemie daalde de printproductie in China tot 80 procent ten opzichte van de normale volumes, maar herstelde zich toen de infectiecurve daalde en is nu terug op het niveau van vorig jaar, in zowel het commerciële als het verpakkings-/etiketsegment.

Het verpakkings- en labelsegment is zeer stabiel in de coronaperiode, vooral door de toenemende vraag naar voedsel- en farmaceutische verpakkingen. Toch hebben lokale leveringsproblemen, zoals de stopzetting van de papierproductie in India, in sommige landen een negatieve impact op dit segment.

Terwijl de productie van drukwerk in alle andere landen stabiel was tot medio maart 2020 en boven het niveau van de voorgaande jaren lag, hebben het uitbreken van de coronapandemie en de stillegging in de landen geleid tot een aanzienlijke vermindering van het printvolume wereldwijd, met name op de commerciële markt.

Voor een geografische weergave: lees verder bij Heidelberg

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK