zzp’ers in mediaketen hard getroffen

Een onderzoek van Adformatie laat zien dat vooral zzp’ers in diverse ‘uithoeken’ van de media-industrie hard zijn getroffen door corona. Adformatie ondervroeg ca. 450 zzp’ers in het marketing- en communicatie segment.

60% verliest meer dan de helft van de inkomsten, 42,5% meldt zelfs een verlies van 75% of meer. Het onderzoek gaat in op vragen, zoals de oorzaken, inkomensontwikkelingen, of al dan niet steun is aangevraagd en in welke segmenten de ‘klappen vallen’. Tot slot werd ook gevraagd naar de inkomsten in 2019, om een objectieve vergelijking te maken met het eerste kwartaal van dit jaar.

Lees verder bij Adformatie (account vereist)

De Redactie

Blokboek.com brengt dagelijks nieuws en achtergronden over de communicatie-industrie. Hoewel de makers hun roots hebben in de grafische industrie richt Blokboek.com zich uitdrukkelijk op alle mogelijke vormen van moderne communicatie. Blokboek.com geldt dan ook als informatie- en inspiratiebron voor professionals die zich bezighouden met de productie en de creatieve toepassingen van communicatie-uitingen. De mensen achter Blokboek.com zijn journalisten met hart voor het communicatievak.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK