Advertentie-uitgaven dalen fors in 2020

De wereldwijde advertentie-uitgaven dalen dit jaar met ruim 9% tot 572 miljard dollar. Hardste klappen vallen bij print met zo’n 20%.

Zenith (Publicis Groupe) verwacht in 2021 606 miljard dollar en in 2022 636 miljard dollar aan advertentie-uitgaven.

Digitaal ruim de helft van totale uitgaven

Door de coronacrisis is gebleken dat de wereld sneller digitaliseert, en dus ook in het advertentie segment. Digitale advertenties vormen dit jaar 51 procent van de wereldwijde advertentie-uitgaven. Vorig jaar werd een percentage van 49,5% voor dit jaar voorspeld.

Zenith verwacht dat het aandeel digitale reclame naar verwachting 54,6% zal zijn in 2022.

Geen herstel voor print

Het herstel van traditionele media laat een grillig patroon zien. Tv en radio zagen dalingen van rond de 11,5%. Out of home en bioscoop krijgen dit jaar de hardste klappen, met respectievelijk een krimp in bestedingen van 25 en 51 procent.

Print blijft, zoals al jaren, de moeilijkste categorie. Gemiddeld dalen de advertentiebestedingen aan kranten en magazines dit jaar met zo’n 20 procent. Er wordt voor volgend jaar geen herstel verwacht.

Bron (bewerkt): Adformatie

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK