3D-printen breed geaccepteerd als technische standaard

Elektronica distribiteur reichelt elektronik onderzocht hoe wijdverspreid 3D technologie al is binnen Nederlandse bedrijven, welk effect 3D-printen heeft op deze bedrijven en welke obstakels nog overwonnen moeten worden. Uit het onderzoek blijkt dat 3D-printen breed geaccepteerd wordt als technische standaard voor bedrijven.

Het onderzoek is in samenwerking met OnePoll uitgevoerd onder 230 beslissers binnen Nederlandse organisaties. Het richt zich op werknemers en managers die zich bezighouden met: ontwerp, ontwikkeling, productie en technologie, en direct betrokken zijn bij technische beslissingen. De bedrijven zijn afkomstig uit: de productiesector, de logistiek, de farmaceutische industrie, de energiesector en IT & development.

Uit het onderzoek:

3d Printing 79 procent van de bedrijven maakt gebruik van 3D-printen en 58 procent beschikt over eigen 3D-printapparatuur. 3D-printen wordt het meest gebruikt voor het ontwikkelen van prototypen.
84 procent van de respondenten gaf aan dat hun bedrijf 3D-printen hiervoor gebruikt. De meerderheid (71%) is tevreden met het gebruik van 3D-printen voor dit doeleinde.

Maar liefst 88 procent van de ondervraagde bedrijven is van plan meer te investeren in 3D-printen, en het gebruik ervan binnen de organisatie uit te breiden. 40 procent gaf aan dat ze dit vanwege de coronacrisis willen doen, omdat ze een kans zien om omzetverlies te compenseren. Bedrijven willen 3D-printen inzetten om kosten te besparen of hun aanbod uit te breiden. De aanschaf van de apparatuur is een investering, maar deze investering kan uiteindelijk een hoge(re) omzet opleveren.

Bron: reichelt elektronik

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK