Alexander Klöpping verkoopt Blendle

Blendle, de online kranten- en tijdschriftenartikelen-kiosk, wordt verkocht aan het Franse Cafeyn; een vergelijkbaar platform waarop 2.500 titels te lezen zijn, al dan niet als losse artikelen of volledige edities.

Alexander Klöpping (33) was mede-oprichter en thans CEO van Blendle. Hij zegt dat hij met gemengde gevoelens afstand doet van Blendle. Hij neemt ‘slechts’ plaats in het bestuur van Cafeyn. Hij verklaart verder dat er voor de gebruiker niet veel zal veranderen. Een overnameprijs wilde Klöpping in de media niet noemen.

De basis van Blendle

De abonnementsdienst van het in 2014 opgerichte Blendle, Blendle Premium, heeft 80 duizend abonnees. 50 duizend daarvan betalen 10 euro per maand, de rest is op proef. Zij krijgen, naast onbeperkt toegang tot tijdschriften, dagelijks een selectie van kranten- en tijdschriftenartikelen.

Om winst te maken, heeft Klöpping in het verleden gezegd, moesten er ca. 100 duizend betalende abonnees zijn. In 2018 leed Blendle 3,2 miljoen euro verlies. Cijfers van 2019 zijn (nog) niet openbaar bekend.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK