Blendle stopt met betalen per artikel

Vijf jaar geleden was een kwartje per artikel een sympathieke manier om het betalen voor kwaliteitsjournalistiek te vergemakkelijken. Maar, die manier van betalen heeft inmiddels z’n beste tijd gehad volgens Blendle oprichter Alexander Klöpping.

In 2017 besloot het bedrijf zich helemaal te richten op Blendle Premium. Klöpping: “Ik ben ontzettend trots dat inmiddels 60.000 Nederlanders een abonnement hebben genomen. Zij steunen onze missie om kwaliteitsjournalistiek toegankelijk te maken voor iedereen.”

Gisteren lanceerde Blendle een spiksplinternieuwe mobiele app. “Je krijgt onbeperkt bladeren door tijdschriften, onbeperkt onze nieuwsbrief met elke dag het beste uit de kranten, onbeperkt luisteren naar artikelen voor onderweg en onbeperkt zoeken door ons archief van meer dan drie miljoen journalistieke artikelen (inclusief alle krantenartikelen van zeven dagen en ouder). Zonder advertenties. En je hoeft nooit meer te betalen per artikel, want voor een tientje per maand krijg je alles.”

Maar Klöpping heeft één beperking: “Het enige dat niet onbeperkt is, is bladeren door de kranten van vandaag (dat gaat gewoon niet voor een tientje). Maar, onze redactie leest iedere ochtend wel alles, en selecteert de beste stukken uit de kranten van vandaag, speciaal voor jou. Zo zorgen we elke dag voor het nieuws uit verschillende invalshoeken.”

Klöpping in zijn persbericht: “Premium is een mooie deal voor jou, voor ons *en* voor je favoriete kranten en tijdschriften. Want het gros van jouw tientje keren we rechtstreeks aan ze uit. Mede dankzij jou hebben we de afgelopen vijf jaar al meer dan
8 miljoen euro kunnen overmaken. Tot 1 augustus kun je het kleingeld dat nog in je Blendle-portemonnee zit, uitgeven aan losse artikelen, maar er staat vanaf vandaag ook een royaal inwisselaanbod voor je klaar. Je zet daarmee je overgebleven euro’s in voor een aantal maanden onbeperkt Blendle Premium.”

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK