De highlights van Apple Word Wide Developers Conference

Ook bij Apple veranderen visies wel eens. Twee jaar geleden leek het er nog op dat Mac OX en iOS zouden ‘samensmelten’ tot één universeel besturingssysteem. Vandaag kondigde Apple een geheel ‘eigen’ iPadOS aan. Maar er was meer. Een impressie van het Apple World Wide Developers Conference in San José.

Met iPadOS slaat Apple een weg in die voor menig labtop bezitter wel eens verwarrend zou kunnen worden. Apple wil met de iPad meer en meer een laptop ervaring gaan aanbieden. Ze zullen zeker geen directe plannen hebben om afscheid te nemen van de MacBook (Pro) systemen. Maar zeker is wel, dat met de komst van iPadOS ‘muisondersteuning’ wordt aangeboden. En dat is zeker een stap richting de laptop.

Bekijk zelf de keynote op de website van Apple

MacOS Catalina en MacPro

Anderzijds biedt MacOS Catalina weer genoeg noviteiten om ook de echte laptop liefhebber te plezieren. Zo zal een (moderne) iPad binnen het nieuwe MacOS kunnen gaan dienen als tweede scherm. En wat misschien niemand verwachtte, toch weer een nieuwe MacPro. Apple heeft gekozen voor een weer wat normaler model, welke beter toegankelijk is voor het implementeren van uitbreidingen. De MacPro zal nauwelijks in grafische omgevingen terechtkomen. De machine richt zich op pure rekenkracht, nodig voor o.a. video. Ook de prijs zal een argument zijn er zeker niet naar te kijken. De basisversie gaat voor maar liefst 5999 dollar over de toonbank. De MacPro kan worden uitgebreid tot maar liefst 28 cores. Pure rekenkracht dus. De basisversie kan worden uitgebreid tot 1,5TB intern geheugen.

Verder ‘in het nieuws’

Een nieuwe versie iOS 13 krijgt net zoals MacOS een zogenaamde ‘dark mode’. En wederom talloze noviteiten onder motorkap. Daarnaast ook nieuwe versies voor WatchOS en TvOS. Apple heeft bepaald niet stilgezeten de afgelopen maanden. De koers steeg weer ligt, de afgelopen weken daalde de koers flink, waardoor het bedrijf in een paar maanden tijd van 1000 miljard dollar in waarde daalde tot pakweg 800 miljard. Microsoft is op dit moment bijna 940 miljard dollar waard. Maar Apple CEO
Tim Cook laat zich qua strategie niet leiden door de waarde op de beurs, zolang aandeelhouders het vertrouwen in hem behouden.

 

Bovenstaand filmpje bevat de samenvatting van de belangrijkste WWDC noviteiten door ZDNet

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK