Fespa scoorde ca. 21.000 unieke bezoekers uit 137 landen

Digitale printsystemen trokken de meeste aandacht tijdens het meerdaagse Fespa event in München. Tweederde van de geregistreerde unieke bezoekers bezochten de beurs meerdere dagen, waarmee het aantal bezoeken uitkwam op 34.000.

Roz Guarnori

Roz Guarnori

Volgens Fespa Exhibitions Director Roz Guarnori was het de bezoekers vooral te doen om ‘return on experience’. Dat bleek vooral uit de aandacht voor zowel de digitale printers in alle mogelijke varianten, maar ook de aandacht voor consumables, zoals toners, inkten en substraten.

Iets minder ‘exclusief’ denken in termen als ROI bij investeringsonderzoek tijdens bezoek aan Fespa, markt vertrouwt in eigen innovaties

Printmedianieuws redacteur Jan Vroegop verbleef ook meerdere dagen in München en doet in een kleine serie verslag over de details van de vele noviteiten op de website (toegankelijk voor abonnees).

Tot slot is ook de aandacht voor het beprinten van textiel groot. Dat sluit volgens Guarnori goed aan op het event Sportswear Pro, welke volgend jaar in Madrid zal worden gehouden van 24 tot en met 27 maart. Daar zal dan ook de volgende Fespa Global Print Expo plaatsvinden.

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK