ZDNet: Dure MacPro van ruim 62.568 euro niet te duur

De MacPro is het desktop topmodel van Apple, met een prijskaartje vanaf bijna 6500 euro, is met een paar muisklikken te configureren tot maar liefst 62.568 euro. Niet erg waarschijnlijk dat deze uitvoering ooit terecht komt in een printomgeving.

macproDe redactie van het Amerikaanse ZDNet vindt het nieuwste model niet te duur geprijsd. De hardware is zonder meer indrukwekkend te noemen. Alleen al de 2,5GHz 28-core Intel Xeon W processor is een snelheidsmonster. Gecombineerd met een supergroot RAM geheugen en dito SSD, zal deze MacPro wederom alle snelheidsrecords nietig maken. Voor 1,5 TB aan RAM betaal je maar liefst 30.000 euro. Duur? De experts zeggen dat Apple echt niet de goedkoopste RAM chips gebruikt, de redactie van ZDNet kwam na onderzoek in de USA uit op een prijs van 18.000 dollar voor de allergoedkoopste chips.

De nieuwe MacPro wordt in de USA gefabriceerd, en dus niet meer zoals voorheen in China. Dat zal zeker een rol hebben gespeeld bij de kosten en dus de eindgebruikersprijs. Dat je er vervolgens maar liefst zes peperdure Pro Display XDR schermen op kunt aansluiten, met een vanaf prijs van 5499 euro, maakt het plaatje bijna onwerkelijk, zelfs in high-end video-productieomgevingen.

ZDNet concludeerde slechts dat de MacPro wel duur is, maar zeker niet te duur.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Peter Luit

Peter Luit

Peter Luit schrijft graag over innovaties in de gehele crossmediale bedrijfskolom. Echter altijd met een knipoog naar print.

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK