Dure print of goedkope kunst?

Toegegeven, het zijn bijzondere prints die Justin Brice Guariglia maakt. De Amerikaanse kunstenaar maakt, met een speciaal voor hem aangepaste printer, afdrukken van luchtfoto’s op aluminium of polystyreen platen. Met meer dan 100 lagen bereikt hij een saturatie van maar liefst 900 procent. Maar net als bij de etsen van Rembrandt en het werk van Andy Warhol kun je je afvragen of het dure prints of “goedkope” kunst is. Hoe duur een Guariglia print gaat worden hangt af van de naam die hij er mee gaat maken en niet, zoals bij zijn illustere voorgangers, van het aantal exemplaren dat hij vervaardigt en signeert.

Technisch is het wel een sterk staaltje om met acrylinkt een dergelijke laagdikte te kunnen bereiken, wat lukt door het inzetten van UV LED-droging. Met deze prints vervaagt de scheiding tussen kunst en techniek weer een beetje, net als bij gemaakte kunst met 3D-printers.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Rob van den Braak

Printer’s devil (1964), phototypesetter, offsetprinter, teacher of graphic techniques, salesmanager, productmanager, trade journalist, founder of BlokBoek e-zine (2011). But above all husband, father, friend and lover of life in southern Spain (since 2010).

VIGC Hackaton: Reinvent The Graphic Arts Industry (12-13 okt.) – Het congres (15 okt.)

Vigc Congres Hackaton 2020

In het komende najaar worden de trainingen weer hervat in Turnhout en Haarlem. Kijk voor het actuele aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK