Blendle experimenteert met betaalknop

BB150915BlendleDigitale kiosk Blendle experimenteert op dit moment met een betaalknop die uitgevers van kranten en tijdschriften in hun websites kunnen integreren. Met deze betaalknop kunnen Blendle-gebruikers betalen voor artikelen, zonder de websites van uitgevers te hoeven verlaten.
“Steeds meer kranten- en tijdschriftensites hebben betaalmuren, die oproepen om te registreren. Dat vinden veel mensen gedoe”, aldus Blendle-oprichter Alexander Klöpping. “Daarom hebben we een knop gemaakt waarmee Blendle-gebruikers met één klik kunnen betalen voor een stuk.” Inmiddels zijn er meer dan 400.000 Blendle-accounts.

“De knop hebben we gemaakt in onze vrije tijd. Het is een beetje een hobby-project. Maar als ik de eerste reacties zie, zou de knop wel eens groter kunnen worden dan Blendle zelf”, aldus Klöpping.

Betaalde artikelen worden op de site van Vrij Nederland na een aantal regels afgebroken. Als gebruikers op de “Doorlezen met Blendle”-knop klikken wordt er tegoed afgetrokken van hun Blendle-portemonnee. Net als op Blendle zelf kunnen lezers hun geld terugvragen als het artikel niet bevalt.
De knop is op dit moment alleen te zien op de site van Vrij Nederland, dat vandaag een geruchtmakend interview publiceert met Felix Rottenberg. “Uitgevers willen lange, bijzondere artikelen zoals deze niet gratis online zetten — en terecht. Maar door de knop is het heel eenvoudig voor bezoekers van VN.nl om het stuk alsnog te kopen”, aldus Klöpping.

“Er is veel interesse van Duitse, Amerikaanse en Nederlandse uitgevers om de knop in hun sites te integreren. Ik kan nog niet zeggen wanneer we het experiment op VN.nl gaan uitbreiden”, aldus Klöpping.

Deel dit artikel
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Avatar

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

De trainingen voor het eerste half jaar van 2021 zijn in voorbereiding en zullen ook online worden gegeven. In de komende weken worden de 2021 trainingen gepubliceerd. Kijk voor het huidige aanbod op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK