Ontslagronde bij Blendle ondanks groei

Alexander Klöpping had donderdag “een kutdag”. De Blendle-oprichter moest de moeilijke beslissing nemen om negen mensen de laan uit te sturen, schrijft hij op Twitter.
“Gisteren was een van de moeilijkste dagen in m’n professionele leven”, aldus de 30-jarige ondernemer. “Heb negen mensen moeten ontslaan, omdat we in de afgelopen tijd te hard hebben willen groeien.”
Blendle is in drie jaar snel gegroeid. “Maar we moeten als startup goed blijven opletten en niet te hard willen gaan. En daar horen  moeilijke beslissingen bij.”
Na de ontslagronde werken er 67 mensen bij de online kiosk, waarmee gebruikers losse artikelen uit kranten en tijdschriften kunnen lezen.
Volgens Klöpping gaat het ondanks de ontslagen goed met het bedrijf. “We hadden vorig kwartaal ons beste kwartaal ooit. En het kwartaal daarvoor was het beste ervoor.”

In april maakte Blendle nog bekend dat het Japanse mediaconcern Nikkei instapt als investeerder, net als het Amsterdamse investeringsfonds INKEF Capital. Om welke bedragen het gaat, werd niet naar buiten gebracht. Blendle wist eerder al een investering van 3 miljoen euro op te halen bij The New York Times en de Duitse mediareus Axel Springer.
Blendle werd in 2014 opgericht en heeft inmiddels meer dan 1 miljoen gebruikers. Gebruikers kopen in de online kiosk losse artikelen uit bijvoorbeeld de Volkskrant of De Telegraaf, voor gemiddeld 35 cent per stuk. Blendle houdt 30 procent. In het assortiment zijn zowel Nederlandse, Duitse als Engelstalige bladen te vinden.

Marco den Engelsman

Journalist, fotograaf en communicatiespecialist. Gelooft in de kracht van een mix van media. Een beeld zegt meer dan duizend woorden, maar is altijd krachtiger in combinatie met mooie woorden. En een mix van media versterkt elke boodschap. Met PRStory komen alle media samen. Een krachtig PR-verhaal met tekst, beeld, fotografie en video dat leidt tot onmiddellijke actie. Bezoek PRstory.nl voor voorbeelden.

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK