In beeld: Productieproces gepersonaliseerde Chocolonely doosjes!

ARS Printmedia ontving veel positieve reacties op het gepersonaliseerde doosje met een Tony Chocolonely reep erin, dat zij maakten voor de Dag van de Zorg. Op Instagram nemen ze hun volgers mee in het productieproces. Elke dag visualiseren zij een stap. Dit interessante kijkje in de keuken willen wij jullie niet ontzien.

Stap 1: Printen! Nadat het ontwerp is goedgekeurd en het Excel-bestand met duizenden namen is aangeleverd wordt alles geprint. Stapels met geprinte vellen stapelen zich op in de productie. Klaar om verder verwerkt te worden.

Stap 2: Lamineren! De geprinte vellen papier worden gelamineerd met mat-laminaat. Dit om de uiteindelijke doosjes een stuk steviger en duurzamer te maken.

Stap 3: Stansen! Zowel de doosjes als de inlay worden gestanst in de juiste vorm. Dit, zodat ze daadwerkelijk kunnen worden opgezet tot doosjes met een inlay waar de chocoladereep precies in past.

Stap 4: Doosjes opzetten! Het gestanste drukwerk wordt gevouwen en opgezet tot een echt doosje.

Stap 5: Inlay toevoegen! De inlay wordt gevouwen en in het doosje geplaatst. Hier komt later de reep chocolade mooi in te liggen.

Stap 6: Chocolade uitpakken en toevoegen! De chocolade wordt zorgvuldig uitgepakt en zo neergelegd dat de volgorde wordt behouden. De gepersonaliseerde repen moeten namelijk precies matchen met de naam op het doosje. Deze worden vervolgens in de inlay geplaatst zodat deze in het doosje niet kan verschuiven.

Weten hoe het afloopt? Check zelf op het Instagram account van ARS Printmedia!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bron: Instagram ARS Printmedia

Jolanda van Drie

Bedrijfsjournalist, freelance redacteur voor Blokboek en Printmedianieuws en communicatie- en marketingmanager bij IT bedrijf Prindustry (Haarlem).

Logo Pmb C3 2

Kandidaten gezocht

Op zoek naar een inspirerende baan in de printmedia branche, meld je dan aan als kandidaat op printmediabanen.nl

De trainingen voor 2022 staan gereed. Kijk voor het volledige online aanbod van bestaande- en nieuwe trainingen op de website.

Elke week het nieuws van de printindustrie in de mailbox
Inschrijven:

* verplicht invulveld

BLOKBOEK.COM EN PRINTMEDIANIEUWS: HET OPTIMALE DOELGROEP BEREIK